Inspiration för inredning

Är du en riktig hemmafixare med kärlek till inredning? Det finns få saker som kan mäta sig med att göra det fint i hemmet. Med hjälp av internet har det dessutom blivit mycket lättare att hitta inspiration på ett snabbt och billigt sätt. Välj och vraka mellan massor av bloggare och skribenter som delar med sig av sina bästa tips och var inte rädd för att hitta inspiration på mer oväntade designsidor. När det kommer till inredning och kreativitet finns det inga regler som gäller. Släpp loss fantasin och kavla upp ärmarna!

Inspiration på nätet med Trendenser

Det finns massor av inredningsprofiler som gjort det till sitt uppdrag att inspirera och dela med sig av sina bästa tips. En av dem är Trendenser, en av Sveriges största bloggar när det kommer till design, inredning och inspiration till hemmet. Sidan har över 200 000 besökare i månaden och har vunnit ett flertal priser för sina tips. Frida Ramstedt driver numera bloggen på heltid och kan skatta sig lycklig för att hon lyckats bli en av Sveriges mest uppskattade designprofiler.

Vad hittar du då för tips och tricks på en sida som Trendenser? Frida Ramstedt väljer själv att fokusera på inspiration för varenda del i hemmet, allt ifrån trädgård till minsta vrå. Både budgetvarianter och dyr design tas under luppen och vi får även en inblick i hennes privata hem. Hon säger själv att hon bytt stil ett flertal gånger under sina 10 aktiva bloggår och att hon med största sannolikhet kommer göra det igen. Bloggen lägger också stort fokus på bilder.

Inspiration och tips för hela hemmet

Sofias inredning och annan inspiration

En annan spännande blogg är Sofias inredning. På den här sidan kan du följa med Sofia, en självutnämnd inredningstok, som driver ett eget företag inom inredning och arbetar i en färgbutik. På hennes populära sida hittar du snabbt inspiration för ditt eget hem utan att behöva köpa hem dyra designprodukter. Vad sägs om egengjorda planteringspinnar som du kan använda när du planterar diverse grönsaker eller kryddor därhemma? Sofia fortsätter att driva en av Sveriges mest uppskattade bloggar inom inredning och inspirerar dagligen hundratals läsare.

När det kommer till inredning kan du bli inspirerad överallt och inte bara hålla dig till renodlade design- och inredningsbloggar. Bland annat kan du finna inspiration på konstsidor som DevianArt, ett av världens största konst-community som dagligen lägger upp tusentals bilder och designexempel från hela världen. Med några enkla tryck kan du ta del av konst och inspirerande bilder som kan ge ett lyft åt din heminredning. Om du är redo för något nytt är sidor som DevianArt något som kan väcka kreativiteten inom dig.

Mer renodlade inredningssidor

En annan populär sida för alla som älskar inredning är tidningen och hemsidan för Sköna Hem. Med närmare en miljon besökare per månad kan man utan tvekan säga att tusentals hittar inspiration bland deras vältagna bilder och praktiska tips. En av deras absoluta toppbloggare är Maria Soxbo, en journalist och skribent som delar med sig av sitt nordiska perspektiv på inredning och design. Om du gör ett besök på hennes sida Husligheter kommer du att bli sugen på att sätta igång redan idag!